Den kreativa mödans skönhet

Om drygt en månad släpper vi biljetter till Fars dag! och alla våra fans undrar säkerligen hur det går med våra repetitioner och kanske speciellt vad som försiggår under våra repetitioner. Svaret på den första frågan är att det går fint, för vi har kul, även om vi för tillfället har provisorisk rekvisita och kläder. Svaret på den andra frågan är att vi fokuserar på detaljer som troligen få andra väljer att fokusera på, som rätt sätt att plocka upp en peruk ur en låda. För tro oss, det finns ett rätt sätt.

På repet i onsdags ägnade vi kanske uppåt 30 minuter åt att undersöka just den frågan. Ska Nikolaj (som gestaltas av Jonas) blunda och plocka upp peruken, sedan titta och säga sin replik? Eller ska han blunda, plocka upp peruken, sedan säga sin replik och därefter titta? Eller ska han kanske titta och plocka upp peruken, blunda och sedan säga repliken? Eller ska han snarare titta, plocka upp peruken, blunda, sedan titta och slutligen säga repliken?

Det är, som ni förstår, viktiga kreativa frågor vi sysslar med. På dagens heldagsrep bestämde vi oss för en femte variant, som inkluderar gluttande med kavajen. Ja, vi hör ert ljudliga bifall för denna lösning. Hur det sedan ser ut i sin slutgiltiga form får ni se i augusti och september. Då kommer ni även att kunna konstatera att en sak av all rekvisita på bilden redan nu är med på repen … och nej, det är inte kundkorgen.

Premiär: 31 augusti, 2019
Samt ytterligare föreställningar:
1 september, 2019
7 september, 2019
8 september, 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.