Saker vi gör saker med

Japp, Fars dag! är en påkostad föreställningen, för vi har nämligen rekvisita. Ni vet sådana där saker som skådespelarna använder för att illustrera en extra viktig vändning i intrigen, eller för att manusförfattaren helt enkelt inte orkade komma på något intressant och därför i sitt stilla sinne tänkte: ”Äh, va fan, jag slänger in en samovar, så distraherar jag publiken från alla logiska luckor”. Ungefär så. Därför bjuder vi er denna vecka på ett axplock av föreställningens rekvisita. Vad alla saker ska användas till? Tja, köp en biljett och ta reda på det: http://www.teatert.se/fars-dag-biljetter-information/

Ja, en samovar, vilket som alla vet är den bästa indikationen på att detta är teater av hög klass.
Som ni ser så sparar vi inte in på något. Vi har inte bara ett par glasögon med intrigbärande roll, utan TVÅ par. Visst får man lite gåshud när man ser det?
Inget drama utan röd tråd, men heller inte drama utan rep. Så därför presenterar vi: Repet!
En blå mapp? Ja, en blå mapp. Den ser kanske inte mycket ut för världen, men vi lovar er att detta är den viktigaste av all vår rekvisita. Det kan vi intyga … och visst ser den liiite sexig ut.
Och avslutningsvis har vi självklart med ett Österrikiskt muskedunder från 1800-talet. Fattas bara annat.

Annat ni kommer att få se är koppar, fat, skor, pärmar, en dator, mobiltelefoner, snittblommor, praliner i massor, en rysk docka, peruker som ska föreställa peruker, dammsugare, arkivlådor, sedlar, en förgylld pall … och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.